Paide vanalinna õnnetud lobudikud suudavad endiselt üllatada

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppev aasta tõi muinsuskaitsjatele Järvamaalt leide nii maa seest kui ka maa pealt.

Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektor Karen Klandorf viitas maapealsete leidude mõttes tapeedileidudele Paide vanalinnas. «Mind väga rõõmustab, kui Paide vanalinna õnnetuteks lobudikeks peetud majad üllatada suudavad. Mul on hea meel selle üle, et ühes vanalinna hoones on veel säilinud nii suurel hulgal ajaloolise interjööri elemente. See annab lootust, et meile teadmata leide peitub nendes hoonetes rohkem, kui me arvata oskame,» selgitas ta.

Klandorf lisas, et samal moel üllatas ka Paide politseimaja, kus ilmnes, et hilisemate katvate kihtide all on vanad viimistluskihid (sh tapeedid) säilinud. Tallinna tänavas asuva politseijaoskonna hoone interjöörid paistsid enne remondi algust lootusetult euroremonditud ja ümber ehitatud mittemidagiütlevate ruumidena, kuid nüüd on teada, et kipsplaatidega kaetud pindade all on algupärased viimistluskihid alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles