Küla, kus elatakse nagu linnas

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purdi küla üks huviväärsus, mõisa juurde viiv allee meeldib ka purdilastele, seda kinnitavad nii endine külavanem Tormi Nugis kui ka tema lapsed, tütar Merli Kaas ja külavanemast poeg Mairon Nugis.
Purdi küla üks huviväärsus, mõisa juurde viiv allee meeldib ka purdilastele, seda kinnitavad nii endine külavanem Tormi Nugis kui ka tema lapsed, tütar Merli Kaas ja külavanemast poeg Mairon Nugis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinna–Tartu maantee ääres asuv Purdi küla on ajalooliselt kuulunud Tallinnale, nüüdsegi haldusreformiga saab küla linna, seekord küll Paide osaks, kuid siiski on purdilaste meelest põhjust rõõmustada.

«Mis meie elul siin viga, kõik on olemas ja käe-jala ulatuses: bussipeatus saja meetri, pood ja bensiinijaam kahe kilomeetri kaugusel,» ütles Purdi küla üks vanemaid elanikke 68aastane Tormi Nugis.

Nugis märkis veel, et kui ajalooliselt kuulusid küla alad Tallinna linnuselääni alla, siis nüüdse haldusreformiga saavad nad Paide linna osaks. «Kui mina olin külavanem, siis minult teatepulga üle võtnud poeg Mairon on nüüd linnaosavanem,» sõnas ta muigega suunurgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles