Tublimad paidelased võtsid vastu preemiaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtkapitali Andekas Laps nõukogu liige Kulno Klein õnnitleb Paide gümnaasiumi õpilast Martin Leotootsi.
Sihtkapitali Andekas Laps nõukogu liige Kulno Klein õnnitleb Paide gümnaasiumi õpilast Martin Leotootsi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril oli Paide kultuurikeskuses kontsertaktus, kus linnavalitsus tunnustas eelmise aasta haridus-, kultuuri- ja spordipreemia laureaate. «Kui siiani on preemiasaajad avalikustatud varem, siis sel korral tunnustasime laval kõiki nominente ja laureaat selgus õhtu käigus,» ütles Paide linna avalike suhete spetsialist Maarit Nõmm.

Hariduspreemia laureaadi tiitli võttis vastu Paide ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Anne Kivimäe, kes on töötanud selles koolis 1983. aastast alates, praegu õpetab ta VII–XII klasse. Kivimäe on välja töötanud ainekava kõikidele gümnaasiumiklassidele ja juhendanud koolilehe väljaandmist. 2009. aastal valis kool ta aasta õpetajaks.

Kultuuripreemia laureaat on Paide huviteatri looja ja hing Erich Einstein. 2009. aastal pälvis Einsteini lavastatud «Karu»  Kuhjavere teatripäevadel publiku lemmiku tiitli. Eelmisel aastal nägi Einsteini lavastajakäe all üle aastate ilmavalgust Anton Tšehhovi «Karu», mis kandideeris edukalt 2016. aasta harrastusteatrite riigifestivalile Paides, olles valitud  19 parima trupi hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles