Sealihaga praetud kala piimas, pliidiraual küpsetatud kartuliviilud ja ahjusoe kohmakas – see on vaid väike valik Järvamaale omastest toitudest.
Tellijale
Pannil valmis liha- ja kalaroog, ahjus kohmakas
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu mujal Eestis, on Järvamaalgi leib olnud toidu võrdkuju, ülejäänu on olnud lihtsalt leivakõrvane. Aga just selle leivakõrvase puhul võib märgata mõningaid erinevusi, selgus reedel Paides peetud pärimuskonverentsil. Võimalik, et eri piirkondade toitumistavade üleminekualaks olemine tähendas järvalasele mitmekesisemat toidulauda.