Supermodell Türile ei jõudnud

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Vaata, Google!» sõnab üks. «Aga mulle meeldib hoopis see Laptop,» teatab teine. Kõlab nagu IT-asjaliste kokkutulek, aga tegelikult oli tegemist eile Türil avatud TULBIpäevadel värvikaid kevadlilli uurinud külastajate omavahelise vestlusega. Interneti populaarseima otsingumootori «Google» ja «Laptopi» nime kandvate tulpide seas leidus veel teisigi arvutiga seonduvaid sordinimesid: «Escape» ja «Icoon». Küllap jõuavad sordiaretajad peatselt ka sinnamaale, et järgmistel TULBIpäevadel saab vaasides imetleda ka Like´i, Facebooki või Instagrami õisi.

Seekord saab Türi kultuurikeskuse fuajees imetleda mitmeid erinevate nimedega sorte, mis on kohale tarnitud otse tulpide maalt Hollandist. «Kahjuks varem välja reklaamitud sorti «Supermodel» siiski soetada ei õnnestunud, aga «Versace» on küll olemas,» andis TULBIpäevade korraldaja Reelika Marrandi teada. Enda lemmikuna nimetas ta «Sambuca» nime kandvat sorti, millel omapärased valget, roosat ja rohekat värvi pontsakad õied. «Ostsin endale koju vaasi ka just neid,» ütles Marrandi. Tema soovitab tulpe vaasi sättida kümnekaupa, siis mõjub kimp efektsemalt. «Aga võib ka ainult ühe tulbi vaasi panna ja on ka väga ilus.»

Juba kuuendat aastat kevadhõngulisi ja lilleilu täis päevi korraldav Reelika Marrandi arvas, et ehk saavad külastajadki kolme päeva jooksul lilledest samasuguse mõnusa kevadise emotsiooni nagu ta isegi. «Juba see tulbilehtede krudin, värvidest rääkimata. See on ju kevad!» Nii mõndagi külastajat tunneb ta juba nime- ja nägupidi ning teab, et Türile tullakse iga aasta aprillikuu esimesel nädalavahetusel tulpe imetlema kaugemaltki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles