Külviaeg hakkas pihta

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Peetri Põld ja Piim agronoom Heli Kõva rõõmustab, et varajast otra on saanud sel kevadel vihmahoogudega võidu külvata juba üle 50 hektarile, traktorist Madis Õun (tagaplaanil) sõidab põllule esimesel võimalusel.
ASi Peetri Põld ja Piim agronoom Heli Kõva rõõmustab, et varajast otra on saanud sel kevadel vihmahoogudega võidu külvata juba üle 50 hektarile, traktorist Madis Õun (tagaplaanil) sõidab põllule esimesel võimalusel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

AS Peetri Põld ja Piim on varajast otra külvanud juba kaks päeva ja kolmandik on mullas, eilegi avanes vihma ja lörtsi vahelises päikesepaistes selleks võimalus.

Ettevõtte juhi Priit Süüdeni selgitusel tuleb kevadkülvi alustada enam-vähem samal ajal kui eelmisel aastal, sest külvipinda on sama palju ehk ligi tuhat hektarit. «Kahe nädalaga tuleb külv maha saada, meil ühe suure külvikuga, nii et pole siin oodata midagi,» ütles ta.

Süüden sõnas, et rõõmus teema külvata vihma sortsutamistega võidu just pole, kuid loodusega koos töötades tuleb optimismi säilitada. «Päikesega oleks muidugi lustlikum, kuid kahe päevaga on sellegipoolest kolmandik varajasest odrast saanud mulda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles