Kamast saab midagi enamat kui hapupiimalurri

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anne Põder

Kamaga seoses mõtleme esmalt suvisele kamajahust ja hapupiimast või keefirist valmistatud vedela pudru taolisele toidule. Seda, et jahusegu lisab põnevust magusatesse ja soolastesse toitudesse, kipume aga unustama.

Paides jüripäeval korraldatud kamatoitude võistlus Kamavägi pani nii kodu- kui ka elukutselised kokad pead murdma, millistes toitudes saaks kamajahu veel kasutada.

Eveli Volmre alias torniemand Liilia sõnas, et tegelikult on kama tänuväärne toiduaine, mis pakub kokale huvitavaid võimalusi. «Tuleb olla leidlik ja osata kamaväge ära kasutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles