Pagaritootja pakub jõuludeks tervislikku valikut

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides tegutseva Euroleiva ASi kondiiter Liili Savi kaunistab vürtsikaid tatrajahutähti, mis on tänavu üks uudistoode.
Paides tegutseva Euroleiva ASi kondiiter Liili Savi kaunistab vürtsikaid tatrajahutähti, mis on tänavu üks uudistoode. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Paides aastaid tegutsenud pagaritööstus läheb tänavustele jõuludele vastu tervislikult, pakkudes lausa sõltuvust tekitavaid maitseid nii tatrast, porgandist kui ka kuivatatud jõhvikatest.

Paides tegutseva Euroleiva ASi juht Oliver Poll lausus, et tavapäraselt algas jõuluaeg juba oktoobris, sest nii nagu igal aastal, tuleb tänavugi ainuüksi piparkooke valmistada tonnides, mistõttu töötajaid säästvalt peab sellega alustama varakult. «Jõulutellimusi teeme tavatellimuste kõrvalt ning mida annab ette teha ja laos hoida, seda tuleb ette toota. Muidu on jõuluaeg pagaritööstustele eriti pingeline, sest lisaks piparkookidele tahavad inimesed ka saia-leiba,» selgitas ta.

Aasta-aastalt on ettevõttes aina popim olnud tervislikkuse teema. Tänavu paistab Pollile, et nad on lausa terviselainel. Uued jõulumaiused on vürtsikad tatrajahust tähed ja kuivatatud jõhvikatega kuused, lisaks eelmisest aastast tuttav nisuvaba vürtsikas porgandikook. «Väiketootjana saame olla paindlikumad, teha käsitööd ja pakkuda tervisetooteid, nii natuke erilisemaid maitseidki,» selgitas ligi aasta ettevõtet juhtinud Poll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles