Tüviteksti ilmumisest möödus 90 aastat

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Anton Hansen Tammsaare romaani «Tõde ja õigus» esimese osa ilmumisest möödus pühapäeval 90 aastat. Eesti tüvitekstide hulka kuuluv romaan osutus väga loetavaks juba vahetult pärast selle ilmumist 1926. aastal.

Sündmuse tähistamiseks korraldas Anton Hansen Tammsaare muuseum Vargamäel pärimusmuusikakontserdi, kus astusid üles Viljandi kultuuriakadeemia esmakursuslased. Tulevased diplomeeritud pärimusmuusikud esinesid nii üksi kui ka mitmekesi. Tammsaare lemmikpill viiul, mida ta ka ise mängida armastas, kõlas lausa nelja noore pärimusmuusiku esituses. Pildil teeb seda Maris Pihlap.

Üheksa andekat ja energiast pakatavat noort lasid kõlada oma lemmikpaladel ja -lauludel Eesti pärimusmuusika varasalvest mandoliinil (Sten Aamer), viiulil (Lisette Kingsepp, Elina Kasesalu, Kelly Veinberg, Maris Pihlap) kitarril (Kõu Kaur), klaveril (Gertrud Kannel) ja karmoškal (Evelin Leima).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles