Hermann Hesse näitab kadunud linnavaadet

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba mõnda aega on Paides korrusmaja Pärnu 9 juures olnud näha askeldamist, sest ette on võetud otsaseinte soojustus. Tegelikult on linnapoolse seina juures tööd juba lõppenud, ent Lembitu pargi poole jäävat seina katavad endiselt tellingud.

Nädala alguses võis silmata, et see pole vaid ühevärviline fassaad, seinalt aimub kunstiteose piirjooni. Otsaseina hakkab kaunistama Paide vanalinna vaade ja tsitaat kirjanikult Hermann Hesselt.

Maalingu projekti taga on kunstnik Leho Rubis, kelle teada on majadele maalitud piltide trend maailma tänavakunstis levinud. Samuti on Eestiski  mitu kortermaja ja tööstushoonet uue ilme saanud. «Kirjeldasin mõni aasta tagasi Wabalinna maja visioonide loomise ajal Paidet kui erinevate kultuuride aedade ja huvitavate seinamaalide linna, et tõsta linnaruumi väärtust,» meenutas ta. «Eelmisel kevadel pöördus minu poole sama ideega maavanem Alo Aasma, kes oli seinamaali lahendusi näinud oma reisidel. Tundub, et nagu heade ideedega ikka, tekkis see sobival ajal mitme inimese peas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles