Maakonna uhkeim klaver jõudis kodulavale

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kontsertklaveri Paide kultuurikeskuse suurde saali tassimiseks läks tarvis mitme mehe rammu, sest 2,74meetrine klaverihiiglane pole kergete killast.
Estonia kontsertklaveri Paide kultuurikeskuse suurde saali tassimiseks läks tarvis mitme mehe rammu, sest 2,74meetrine klaverihiiglane pole kergete killast. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeva õhtupimeduses jõudis läikiva musta kuue ja kuldsete tähtedega Estonia kontsertklaver oma uude koju – Paide kultuurikeskusse. Nüüd ootab Järvamaa uhkeimat pilli ees kohanemine ja häälestus, et 1. detsembril saaks pianist Mihkel Poll sellest esimesed palad välja võluda.

Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller selgitas, et ehkki tegemist pole uhiuue kontsertklaveriga, on see põhjaliku taastuse järel uuega võrdväärne. «Seda nii seest kui väljast,» lisas ta.

Klaveri eelmine asukoht oli Eesti muusika- ja teatriakadeemia. «Pilli sünniaasta jääb 80ndatesse ehk siis on tegu üle 30 aasta vana klaveriga,» ütles Müller. Ta lisas, et D-kategooria klaveril on pikkust 2,74 meetrit. Teisisõnu on see kontsertklaverite suurim ja võimsaim esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles