Looduspiltnikud püüdsid mägrad pildile

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ingmar Muusikus

RMK Tallinna kontori aatriumis on 17. novembrist üleval aasta loomale pühendatud fotonäitus «Mägral raja otsas maja», kus ripuvad ka Järvamaa looduspiltnike Ingmar Muusikuse ja Tarmo Mikussaare auhinnatööd.

Peamiselt ööpimeduses toimetava tööka looma askeldusi püüdsid pildile nii professionaalsed piltnikud kui ka lihtsad loodusvaatlejad. Kokku saabus võistlusele veidi üle saja pildi, auhinna pälvisid Tarmo Mikussaar, Ingmar Muusikus, Aivar Adalberg, Kalmer Lehepuu ja Mihkel Örd.

RMK eriauhinna saanud pildi on teinud Ingmar Muusikus ja sellel näeb kõrvatagust sügavat mägraemandat. «Mäkra viljahunnikus kohata oli üllatav. Kõhuli viljal, kühveldas loom käppadega purustatud vilja suust sisse, siis sügas end hoolega ja matsutas edasi,» iseloomustas Muusikus pildile püütud looma, kelle piimaootel pojad ootasid mõnisada meetrit eemal urus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles