Pedaalautod ärkavad plekksepa käe all uuele elule

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erko Hermanson tegi hobikorras räsitud pedaalrollerist uue uhke sõiduriista. Ehkki kodus on tal paar heas korras pedaalautot ja -hobune, ootab taastamisjärge veel mitu ajahambast puretud pedaalsõidukit.
Erko Hermanson tegi hobikorras räsitud pedaalrollerist uue uhke sõiduriista. Ehkki kodus on tal paar heas korras pedaalautot ja -hobune, ootab taastamisjärge veel mitu ajahambast puretud pedaalsõidukit. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paidelane Erko Hermanson sai hiljuti valmis oma esimese täielikult taastatud pedaalidega motorolleri. Nokitsemisjärge ootab veel kümmekond pedaalautot, millest kunagi kujuneb hinnaline kollektsioon.

Hermansonil enda mäletamist mööda lapsepõlves pedaalidega sõiduvahendit polnud. «Ega neid Eestisse sel ajal palju jõudnud,» teadis ta öelda. Kui, siis liikusid leti alt vaid üksikud mudelid ja osta said neid inimesed, kel oli kaubandusvõrgus tutvusi.

Ometi oli just pedaalauto nõukogude ajal iga poisslapse suur unistus. Küllap unistas sellest ka nii mõnigi tüdruk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles