Admiralimatka nobedaim jõudis lõpp-punkti 99 minutiga

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitka matka korraldajad palusid matkalistel kaasa võtta rahvuslippe ning paljud selle soovi ka täitsid, sest näha oli nii suuri sinimustvalgeid kui ka väikseid käsilippe.
Pitka matka korraldajad palusid matkalistel kaasa võtta rahvuslippe ning paljud selle soovi ka täitsid, sest näha oli nii suuri sinimustvalgeid kui ka väikseid käsilippe. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeva hommikul kell kümme sai lähte Johan Pitka mälestusele pühendatud rahvamatk, tavapäraselt läksid jalgsimatkajad liikvele Pitka sünnikohast Järva-Jaani vallast Jalgsema külast.

Kuigi ka eelmistel kordadel on matkalised pidanud trotsima ilmaviperusi ning pühapäeva hommikulgi tervitas matkajaid hall ja vihmalörtsine ilm, siis 20 kilomeetri pikkuse rännaku rajale pääsu oodanud kahe- ja neljajalgseid kõndijaid see ei häirinud.

Kohapeal valitses matkasellide hulgas lõbus meeleolu ja ilma üle keegi ei kurtnud. Jalgsemal mälestuskivi juures Pitka elust ja tähtsusest Eestile rääkinud Järvamaa muuseumi teadusjuhti Ründo Mültsi kuulati huviga. Tuntud ütluse «Pole olemas halba ilma, on vaid ebasobiv riietus» kinnituseks oli sinna kokku tulnud mitusada kõnnihuvilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles