Plakatid bussijaamades manitsevad bussis turvavööd kinnitama

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti ennetusosakonna juhtivspetsialist Diana Okas kinnitab Paide bussijaama seinale plakati, mis tuletab inimestele meelde, et ka bussis tuleb sõidu ajal turvavöö kinnitada.
Maanteeameti ennetusosakonna juhtivspetsialist Diana Okas kinnitab Paide bussijaama seinale plakati, mis tuletab inimestele meelde, et ka bussis tuleb sõidu ajal turvavöö kinnitada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide, Türi ja Mäo bussijaama seinal rippuvad plakatid tuletavad reisijatele meelde, et bussis tuleb turvavöö alati kinnitada. Maanteeameti algatatud aktsiooni mõte on suurendada inimeste turvalisust bussiga liigeldes.

Eelmisel nädalal Järvamaa bussijaamadesse plakateid paigaldanud maanteeameti ennetusosakonna juhtivspetsialist Diana Okas ütles välja karmi tõe: bussis kinnitab turvavöö vaid kolmandik reisijaist. «Ma ei tea, miks, kuid inimestel on arusaam, et buss on suur ja turvaline ning selle roolis olev kutseline bussijuht suudab kõike. Tegelikult võib ka buss juhi oskustest sõltumata õnnetusse sattuda. Näiteks jookseb mõni loom teele ette või põhjustab avarii mõni teine hooletu sõidukijuht,» selgitas ta.

Oht bussis viga saada on Okka meelest veelgi suurem kui mõnes teises sõidukis. «Bussis on palju ruumi ning turvavöö kinnitamata jätnud reisija paiskub avarii korral tohutu jõuga vastu sisustust ja kaasreisijaid, vigastades nii ennast kui ka teisi,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles