Käru mõisahärrast sai Türi esipoliitik

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käru mõisas elab Andrus Eensoo viieliikmeline pere. Neist jäid koos isaga mõisa taustal pildile kolmandas klassis käiv tütar Ade ja esimeses klassis käiv poeg Andre.
Käru mõisas elab Andrus Eensoo viieliikmeline pere. Neist jäid koos isaga mõisa taustal pildile kolmandas klassis käiv tütar Ade ja esimeses klassis käiv poeg Andre. Foto: Silvi Lukjanov

Türil korteris elanud ettevõtja Andrus Eensoo ostis Käru mõisa teadmata õieti, mis ta sellega peale hakkab. Nüüd näeb Türi vallavolikogu esimees mõisaostu hoopis uues valguses ja paneb kõigile südamele näha Türi suurvalda kui Kesk-Eesti visiitkaarti.

Kohtume Andrus Eensooga tema elukohas Käru mõisakompleksis. «Tere tulemast Käru kaunisse loodusse! Lähme jalutame natuke seal vähemalt saja-aastases tammepargis, siis kaovad kõik muremõtted ja tuleb elujõud,» tervitab ta.

Lähme jalutame. Eensoo jutust selgub, et juuri tal Kärus pole, kuid siinne loodus on ta kui ära lummanud. «Ostsin Käru mõisa 11 aastat tagasi Türil korteris elava mehena. Olin tegev teedeehitusettevõttes Turgel Grupp ja meie tegevus oli laienenud ka Käruni,» meenutab ta. «Siinne vallavanem Jaak Herodes soovitas mul osaleda kooli väljakolimisest üle jääva mõisa enampakkumisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles