Elukogenud inimesele tundub õppimine huvitav

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Peegel püüab õpitavast igal juhul aru saada ning ei pea paljuks õpetajatelt vajadusel selgitust küsida. Ta teab, et õpib vaid iseendale.
Toivo Peegel püüab õpitavast igal juhul aru saada ning ei pea paljuks õpetajatelt vajadusel selgitust küsida. Ta teab, et õpib vaid iseendale. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide täiskasvanute keskkooli XI klassis õppiv Toivo Peegel ei pidanud noorena tarkust taga nõuda oluliseks, kuid nüüd paistab kuldses keskeas mehele õpitav palju põnevam ja tema teadmisjanu aina kasvab.

Eduka õppurina osales Peegel (48) tänavu maakondlikul emakeeleolümpiaadil ja emakeelepäeva etteütlusel. Hästi läksid mõlemad. Olümpiaad lõppes XI ja XII klasside õpilaste arvestuses esimese ja etteütlus XI klasside arvestuses teise kohaga. «See oli jah suhteliselt sensatsiooniline lugu, sest varem pole vist ükski täiskasvanud õppur koolinoortega koos end proovile pannud,» selgitas ta.

Peegel tunnistas, et ei läinud olümpiaadile võitma ega niisama nalja tegema, vaid katsetama oma teadmisi ja täitma eesti keele õpetaja Tiina Mälgule antud lubadust. «Võit oli küll tore, kuid päris rahule ma saadud 79,5 punktiga ei jäänud. Oleks tahtnud ikka kümme punkti rohkem saada. Tagantjärele mõeldes kiirustasin ja ei süvenenud piisavalt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles