Kohalik legend innustab festivali kordama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile valis Järva-Jaani kinomuuseumis filmilindifestivali korraldustoimkond koosseisus Kristel Lipand (vasakult), Kadri Raigo, Ilmar Kahro ja Tõnis Jürgens programmi lühifilme. Valikut oma paljude lemmikute seast näitas kohalik kinolegend Vello Kolnes.
Eile valis Järva-Jaani kinomuuseumis filmilindifestivali korraldustoimkond koosseisus Kristel Lipand (vasakult), Kadri Raigo, Ilmar Kahro ja Tõnis Jürgens programmi lühifilme. Valikut oma paljude lemmikute seast näitas kohalik kinolegend Vello Kolnes. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

See, et eeloleval suvel on Järva-Jaanis juba teine filmilindifestival, mida korraldavad Tallinna ja Tartu noored, on suuresti seotud ühe kohaliku omamoodi legendi staatuses mehega.

Filmilindifestivali korraldajad kinost Sõprus ja Tartu Elektriteatrist kinnitasid, et Järva-Jaani kinomuuseumi eestvedaja Vello Kolnes mängis suuresti rolli selles, et eelmisel suvel sai teoks esimene filmilindifestival.

Kino Sõpruse perenaine Kristel Lipand täpsustas, et töötajate ühiskäigul kinomuuseumi võttis Vello Kolnes neid sõbralikult vastu ja näitas toredaid filme. «See on nii ehe, kõik need kriimud lintidel ja aparaat su selja taga surisemas,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles