Abituriendid tantsisid lõpueksamil «Tuljakut»

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Sel kevadel tegi neli Paide gümnaasiumi abiturienti esimest korda kooli ajaloos eksamit rahvakultuuri tundmises ja sai selle eest väga hea hinde.

Paide gümnaasiumi muusikaõpetaja Malle Nööp ütles, et gümnaasiumiastmes on rahvakultuuri tundmise valikkursus olnud juba neli aastat, kuid eksamit teha pole selles aines seni keegi soovinud. «Tänavu tahtis eksamit teha neli õpilast: Johanna Laura Trug, Keiti Pommer, Robin Oja ja Frank Gennert Osula. Nii tuligi mul neile eksam kokku panna,» lausus ta. Üheski teises Järvamaa koolis ei tea Nööp sellist valikkursust olevat.

Nööp märkis muiates, et pole just tavaline, kui noored tulevad eksamile rahvarõivais. «Aga just nii see meie eksaminandide puhul oli,» märkis ta. «Pealegi oli eksam suures osas liikuv, sest õpilastel tuli näidata tantsusamme ja esitada tantse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles