Väärkoheldud koer õpib inimesi usaldama

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karme Reiljani rõõm on suur, sest ta on võitnud Hallikese usalduse ning saab loomale julgelt pai teha ja kõrva tagant sügada. Samas pole ta minetanud ettevaatlikkust, sest iial ei või teada, mis kannatada saanud koera peas toimub.
Karme Reiljani rõõm on suur, sest ta on võitnud Hallikese usalduse ning saab loomale julgelt pai teha ja kõrva tagant sügada. Samas pole ta minetanud ettevaatlikkust, sest iial ei või teada, mis kannatada saanud koera peas toimub. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Hiljuti meedia tähelepanu pälvinud Lehtse koer Hallike, kes teda väärkohelnud perenaiselt ära võeti, ravib oma hingehaavu Järvamaal Albu vallas hoiukodus. Ta on endiselt ümbritseva suhtes umbusklik, kuid talle abikäe ulatanud Karme Reiljanit peab juba oma sõbraks.

Kui Hallike kahe ja poole nädala eest Reiljanite majapidamisse tuli, oli ta stressis ja kõigi suhtes tõrges. Sellest, et koera oli halvasti koheldud, andis märku iga liigutus. «Inimeste lähenedes tõmbus ta pelglikult maadligi, ootamatule puudutusele reageeris hoiatavalt, võõrad helid panid teda võpatama,» loetles Reiljan oma tähelepanekuid.

Koer kaalus 60,5 kilogrammi, mida on ühe segaverelise kohta ikka palju. «Tal oli nahk nii trimmis, et raske oli süstigi teha. Kõhu all punnitasid suured rasvunud tissid ja mõistagi ei suutnud käpakesed seda rasket koormat kuidagi kanda,» ütles Reiljan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles