Pakendijäätmed võib jätta koduvärava ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa prügila juhatuse liige Kalev Aun (paremal) ja autojuht Ralf Lahesoo näitavad üht paljudest pakendikottidest, mis hakkavad lähiajal Türi ja Paide eramutes prügi sortimist lihtsustama.
Väätsa prügila juhatuse liige Kalev Aun (paremal) ja autojuht Ralf Lahesoo näitavad üht paljudest pakendikottidest, mis hakkavad lähiajal Türi ja Paide eramutes prügi sortimist lihtsustama. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Väätsa prügila ja Tootjavastutusorganisatsioon OÜ hakkavad Paide ja Türi linna elanikele pakkuma teenust, mis annab võimaluse vabaneda pakendijäätmetest kodust lahkumata ja tasuta.

Tootjavastutusorganisatsiooni juhataja Kristiina Dreimann-Azojani ütlust mööda on pakendikotiteenus mõeldud eramaja omanikele, kellele tahetakse luua alternatiiv linnast kollaste pakendikonteinerite otsimisele. See peaks muutma pakendite sortimise võimalikult lihtsaks ja innustama inimesi seda tegema. Teenus on kliendile tasuta, jäätmete transpordi ja käitlemise kulud kannab tootjavastutusorganisatsioon.

Pakendikoti teenus tähendab sisuliselt seda, et kord kuus viib prügivedaja kokkulepitud päeval ära täis pakendijäätmete koti ning paneb selle asemele tühja 150liitrise kollase kilekoti. Kui ettenähtud ajal prügivedajat pakendid ei oota või jäätmekotti on poetatud ka olmeprügi, tuleb kliendil tasuda 3 eurot ja 77 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles