Ugala kolis proovidega Vargamäele

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala «Kõrboja perenaine» on taas Vargamäel. Enne etenduse taas publikuni jõudmist tehti nn soojendusproove.
Ugala «Kõrboja perenaine» on taas Vargamäel. Enne etenduse taas publikuni jõudmist tehti nn soojendusproove. Foto: Heigo Teder

Viljandi teater Ugala kolis suvelavastuse «Kõrboja perenaine» tarvis taas Vargamäele ja alustas taastusproovidega.

Vallo Kirsi lavastatud tundlik ja suurejooneline «Kõrboja perenaine» etendub 15-l augustikuu õhtul Tammsaare muuseumi õuealal. Eelmise suve üheks publikulemmikuks kujunenud lavastus on ka sel aastal välja müüdud.

Vallo Kirs ootas väga taaskohtumist «Kõrboja perenaise» ja Vargamäega. «Teist aastat järjest selle lavastusega tegeledes olen avastanud, et see materjal pole end siiani ammendanud. Leian sellest iga mängukorraga aina enam uusi kihte. Taastusproovides Vargamäel näen, et ka näitlejad kibelevad soovist taas seda lavastust mängida. See on üks suuremaid kiitusi lavastajale. Olgugi et «Kõrboja perenaine» esietendus 2016. aasta suvel, on minu meelest lavastuse temaatika aktuaalsem kui kunagi varem,» rääkis Kirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles