Parimates moosides tunneb kommi- ja küüslaugumekki

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magusat ja soolast: Koigi moosilaada külastajatel oli võimalus Katrin Altmetsa müügileti juures mekkida erinevaid hoidiseid ning neid ka kaasa osta.
Magusat ja soolast: Koigi moosilaada külastajatel oli võimalus Katrin Altmetsa müügileti juures mekkida erinevaid hoidiseid ning neid ka kaasa osta. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Kuidas olla edukas moosivõitlusel, mille oled kolm korda juba võitnud? See on Koigi valla perenaise hästi hoitud saladus.

Källomäe talu perenaine Jana Olesk, kelle kommimoosi hindajad laupäeval Koigi moosilaadal jälle parimaks kuulutasid, jääb ise pigem tagasihoidlikuks ega oska esiotsa öeldagi, kuidas siis sel korral jälle nii. «Ma ei tea jah, jälle läks kuidagi nii,» sõnab ta.

Kui aga meenutada tema eelmiste aastate võidumoose, siis selgub, et neis on üks oluline ühine komponent – õun. Nii sai üle-eelmisel aastal purki piparmündimekine õunamoos, mis valmis Oleskil üsna viimasel minutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles