Järvamaa Eiffel lasi end esimest korda imetleda

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Üleeile õhtul prooviti Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses esimest korda vaatetorni uut valgustust. Kuudepikkuse tööga tulesärasse ehitud vaatetorn ehk Järvamaa Eiffel troonib asjaosaliste meelest mäel kui kirss tordil.

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik kinnitas, et muljed torni tulesära nägemisest on võimsad. «Muljed olid efektsed, isegi ehitajatele, kes aktiivselt kohapeal pilte klõpsisid,» lausus ta. «Kui tööd on lõplikult valmis, saab keskuse peamaja arvutist vaatetorni valgusprogramme juhtida. Teadmiseks, et valgustuses on põhivärve neli ja arvuti abil saab neid ka omavahel segada ja liikuma panna.»

Vaatetorni valgustus- ja helindusmõte tekkis juba 2012. aastal, mil valmis mäeplaneering. «Algselt mõeldud vineerplaatide juurest leedvalgustuse juurde jõudsime kaks aastat tagasi,» meenutas Kertsmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles