Näitus viib vaatajad teise dimensiooni

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Teisipäevast on Paide kultuurikeskuses üleval Arne Maasiku näitus  «Limen ja Pusad», mille pildid annavad vaatajaile teistsuguse fiilingu ja ületavad piirjoone teise reaalsusega.

Ladinakeelne sõna limen tähendab künnist või piirjoont. Kunstnik Arne Maasik märkis, et üks lühike sõna, aga väga lai tähendusväli. «Need pildid ei ole pildid iseenesest, vaid need on künnised üleminekuks teise dimensiooni, teise fiilingusse, kuhu pilt võib kanda. Iga pilt on nagu piirjoon teise reaalsusega,» selgitas ta.

2000. aastal hakkas Arne Maasik võsa pildistama ja aastate jooksul on «Pusade» sari kogu aeg kasvanud ja moodustanud tema loomingust üha silmatorkavamat osa. Kui Maasik pildistaks arhitektuuri nii, nagu pildistavad loodusfotograafid loodust, oleksid tema piltidel kas üksikud tänavasildid või linnasiluetid loojaku taustal. Aga tema pildistab loodust hoopis nii, nagu arhitektuurifotograafid maju pildistavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles