Vabatahtlik ütleb ka õhtuti «Tere hommikust!»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtliku Agathe’i juhendamisel tehti Paide avatud noortekeskuse lastetoa põrandale Prantsusmaal teada-tuntud «Hanemäng».
Vabatahtliku Agathe’i juhendamisel tehti Paide avatud noortekeskuse lastetoa põrandale Prantsusmaal teada-tuntud «Hanemäng». Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Selle nädala lõpus jätab viis kuud Paide avatud noortekeskuses vabatahtlikuna töötanud prantslanna Agathe Renoult (20) väikse Paide selja taha. Eestis sai ta sinasõbraks šokolaadiga, millest Agathe pole kunagi suuremat pidanud.

Agathe tahtis välismaale vabatahtlikuks minna, selleks et saada osa hoopis teistsugusest kultuurist. Veebruaris saabus ta Paide avatud noortekeskusesse, kus sai tegeleda kõige sellega, mis talle meeldib. «Liigun vooluga kaasa, lähen sinna, kuhu elu mind viib,» ütles Agathe oma elustiili kohta.

Eesti polnud siiski Agathe`i esimene valik. Talle meeldib väga itaalia keel, mida õppis juba põhikoolis. Seega soovis ta esiti hoopis Itaaliasse vabatahtlikuks minna, et seal itaalia keele oskust lihvida. Ta otsustas Eesti kasuks, sest keeleoskust saab arendada ka itaaliakeelseid raamatuid ja ajakirju lugedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles