Abikaasade erinev maitse mahub ühte moosipurki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduköögis moosi keetev Kaia Iva naljatleb, et ikka on hea meel mingit päristööd ka osata, ja usub, et kahe moosi ühte purki paneku mõttes on «süüdi» ka tema kui matemaatiku loogiline mõtlemine.
Koduköögis moosi keetev Kaia Iva naljatleb, et ikka on hea meel mingit päristööd ka osata, ja usub, et kahe moosi ühte purki paneku mõttes on «süüdi» ka tema kui matemaatiku loogiline mõtlemine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Olustvere hoidiste messil aasta parima hoidise nimetuse pälvinud kaks-ühes-moosi tegema tõukas türilasest riigikogu liiget Kaia Iva abikaasast erinev maitsemeel.

«Mina eelistan hapukaid moose, millega on hea täiendada nii küpsetisi kui süüa ka pühapäevaseid pannkooke, kuid abikaasale meeldivad magusad moosid. Miks siis hoida korraga lahti kaht moosipurki. Nii hakkas ühel autosõidul riigikogust koju liikuma mõte, miks mitte panna erineva maitsega moosid ühte purki,» selgitab Türi vallas Kirnas elav Kaia Iva võidumoosi keetes.

Ühes potis podisevad õunatükid, seekord sügisjoonikud koos aprikoosidega. Teises potis podisevate õunatükkide sekka puhastab ja tükeldab Kaia ämma antud paradiisiõunu. Õunte puhastamise juurde räägib ta, et esimene laar kaks-ühes- ehk sõprade moosi valmis septembri viimase nädala neljapäeval ehk paar päeva enne laupäevast hoidiste messi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles