HIVi nakatumine on levinud üle 35aastaste hulgas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naha- ja suguhaiguste arsti Kadri Siku selgitusel saavad noored lasta ennast tasuta kontrollida noorte nõustamiskeskustes ja seksuaaltervise kliinikutes. Haigekassas kindlustatud seda teha tasuta naha- ja suguhaiguste ning naistearsti vastuvõtul.
Naha- ja suguhaiguste arsti Kadri Siku selgitusel saavad noored lasta ennast tasuta kontrollida noorte nõustamiskeskustes ja seksuaaltervise kliinikutes. Haigekassas kindlustatud seda teha tasuta naha- ja suguhaiguste ning naistearsti vastuvõtul. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli kliinikumi ja seksuaaltervise kliiniku naha- ja suguhaiguste arsti Kadri Siku ütlust mööda kulgevad suguhaigused tihti sümptomiteta, inimesele teadmata.

Teda teeb murelikuks asjaolu, et HIVi nakatumine on praegu Eestis suurim üle 35aastaste hulgas, mis viitab selles vanuserühmas levinud riskikäitumisele ehk kondoomi kasutamata jätmisele.

Kadri Sikk, millised on Eestis enim levinud suguhaigused?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles