Ettevõtja tähtsustab töörahulolu rohkem kui sissetulekut

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle aasta Paides lilleäri perenaine olnud Merlyn Sirelbu  tegutseb ettevõtjana põhimõttel, et kui läheb hästi, on see tema sissetulek, kui mitte nii väga hästi, siis lihtsalt hobi.
Üle aasta Paides lilleäri perenaine olnud Merlyn Sirelbu tegutseb ettevõtjana põhimõttel, et kui läheb hästi, on see tema sissetulek, kui mitte nii väga hästi, siis lihtsalt hobi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Töötukassa toetusega avas aasta tagasi Paides lilleäri Merlyn Sirelbu ja viis aastat tagasi hakkas Taikses mööblit valmistama Indrek Ammer. Mõlemad on tööga rahul siiani ja jätkavad helge tuleviku nimel.

Töötukassa antud ettevõtluse alustamise toetusega aasta tagasi Paides lilleäri püsti löönud Merlyn Sirelbu mõistab, et väikeses lillepoes ei saagi tahta suuri sissetulekuid. Ta on õnnelik, sest saab iga päev teha meelepärast tööd. «Muidugi rahalises mõttes pole ma oma aasta tagasi tehtud valikuga rahul, aga see, et ma ei pea kellelegi alluma, saan ise oma otsuseid teha, kaalub kõik üles,» lausub ta. «Tulen iga hommik tööle rahulolevana, õnnelikuna, tegema asja, mis on mulle südamelähedane, ja see on suur väärtus.»

Loomingulise inimesena ei taha Sirelbu kellegi teise käe all töötada. Isegi siis, kui tuleb rabeleda kaks kuud puhkepäevadeta. «Tegutsen põhimõttel, et kui läheb hästi, siis on see minu sissetulek, kui mitte nii väga hästi, siis hobi,» ütleb ta samal ajal samblast jõulupärga valmistades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles