Ainult kolm Järvamaa vallajuhti jäi töötuks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulno Klein (vasakul) ja Alo Aasma
Kulno Klein (vasakul) ja Alo Aasma Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

2017. aasta kohalike omavalitsuste valimised tõid Järvamaale uued tuuled – kaheteistkümnest omavalitsusest sai kolm, samuti kadus maavalitsus ja sellega koos ka maavanema ametipost. Endistest Järvamaa omavalitsusjuhtidest on uue töö leidnud kümme. Järva Teataja uuris, kuidas on pärast valimisi töökohast ilmajäänute elu kulgenud.

Järvamaa viimane maavanem Alo Aasma tunnistas, et oma viimastes ametites kippus ta tööd koju kaasa võtma ning see oli pere ja iseenda arvelt. «Minu esimene prioriteet oligi, et saaksin korvata aega, mis vahepeal on eemal oldud,» sõnas Aasma. «Õppisin programmeerima, tänapäeval ei saa ilma IT-oskusteta. Ma ei taha öelda, et oskan nüüd programmerida, kuid arendasin selles vallas oma oskusi. Samuti viisin end kurssi aktsiamaailma nüanssidega.»

Küsimusele, kas erakonnas kandideerinuna oleks tal kohe pärast valimisi töökoht tagatud olnud, vastas endine maavanem kindlalt ja eitavalt. «Sellist soovi minul polnud. Mingeid poliitilisi kohti kindlasti oleks leitud, aga minu eesmärk oligi aeg maha võtta – endale ja perele elada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles