Minister lahkus haiglast rahuliku südamega

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väheneva elanikkonna kõrval ohustab Järvamaa haigla tulevikku arstide põud kogu Eestis, ütles eile Järvamaal viibinud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Pärast eilehommikust kohtumist Järva maavanema Alo Aasma, Paide linnapea Siret Pihelga ning Järvamaa haigla peaarsti Andres Müürsepaga ütles Ossinovski, et võrreldes teiste Eesti üldhaiglatega pole Järvamaa haigla muredes midagi erandlikku.

Ühest küljest on Eesti väga väike, kuid rahvastiku paiknemist arvestades väga suur riik. Lisaks elanikkonna vähenemine väljaspool Tallinna ja Harjumaad avaldab tervishoiuteenuse osutamisele maakondades survet arstide nappus ning tervishoiutöötajate vananemine. «Arstide keskmine vanus on paraku kasvav, väljapoole Tallinna ja Tartut on uusi arste saada keeruline, mistõttu pole kaugemas tulevikus üldhaiglad võimelised iseseisvalt senises mahus teenuseid osutama,» selgitas Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles