Tasa ja targu tehtud kaunike Kohvimaja

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe aasta jagu ideid peas ja paberil, remonti ja koogiretsepte ning valmis ta saigi, Paides Väike-Aia tänavas on juba nädalajagu olnud avatud mõnusalt hubane söögikoht – Kohvimaja.

Ajalukku on talletatud fakt, et esimese kohvimaja avas Eestis 1702. aastal Tallinnas Alphonso Tellado Carvallido nimeline mees. Kroonikud võivad nüüd ka üles tähendada, et Kohvimaja-nimeline söögikoht tegi Paides uksed lahti käesoleva aasta 13. aprillil. Kõige lihtsam on linlasele meelde jätta uue toidukoha aadress selle järgi, et see paikneb samas majas, kus omal ajal tegutses Kaval Antsu nimeline kõrts.

Kõrtsiga pole siin enam mingit pistmist, valdavalt tumedates toonides kujundatud ruumist on saanud hele ja valgusküllane ning kohvilõhnaline koht. Et asja taga on kaks naisterahvast, on interjöörist kohe märgata: kohviku perenaised Silvi Tumanskaja ja Piret Hansman on sisustuses pannud rõhku romantilisele stiilile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles