Hoiatusstreik jätab patsiendid ootele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 9st 10ni kestev üle-eestiline tervishoiutöötajate hoiatusstreik tähendab Järvamaa haigla patsientidele seda, et vereproovi andmiseks, röntgenipildi tegemiseks või eriarstile aja kinnipanekuks tuleb valida teine aeg.

Haigla peaarst Andres Müürsepp ütles eile, et temale teadaolevalt võtab hoiatusstreigist osa 15 töötajat, kuid ükski eriarsti vastuvõtt ära jääda ei tohiks. «Sel ajal vastuvõttu omavad arstid või õed streigis ei osale,» täpsustas ta.

Eesti tervishoiutöötajate kutseliidu usaldusisik Järvamaa haiglas, erakorralise meditsiini osakonna (EMO) õena töötav Reili Randlo täpsustas, et EMOs teendindatakse hoiatusstreigi ajal vaid patsiente, kelle seisund on eluohtlik. Samuti soovitas ta oma perearsti käest uurida, kas perearst osaleb hoiatusstreigis või mitte. «Vastav info  peaksid juba kabineti ustel üleval olema,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles