Sisukord
Paberleht
Postimees

Festival tutvustab kõikide toitude isa

2 min lugemist
Naadipirukas ja võililled tainas – nii nagu eelmiselgi aastal, pakub kodukokk Kaie Altmets (paremal) võimalust umbrohufestivalil proovida roogi, mis on valminud taimedest, mida üldjuhul umbrohuks peetakse. FOTO: Dmitri Kotjuh/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Kui avalikkusele algab Koigi teine umbrohufestival homme, sai Koigi kooli õpilastele see alguse juba eile etiketikoolitusega.

Tellijale Tellijale

Homme pärastlõunal esitleb aga Marika Blossfeldt mõisas raamatut  «Looduslik toit. Ehe ja tervendav». Raamatu retseptide järgi valmistatud toite on võimalik kohapeal proovida.

Festivali peakorraldaja, Koigi valla keskkonna- ja arendusspetsialist Kaie Altmets sõnas, et suurem osa ettevõetust jääb siiski laupäeva, kui tegevusi jagub nii mõisasse kui ka seda ümbritsevasse parki. Seekordne festival annab teadmisi lutsernist, mis oli tuntud põllukultuur juba 1500 aastat tagasi. Rahvusvaheliselt tuntakse lutserni ka alfaalfa nime all, selle Pärsia aladelt pärit taime araabiakeelne väljend al-fac-facah´ks tähendab tõlkes «kõikide toitude isa».

23.05.2020 26.05.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto