Türi loovutab täna pealinna tiitli Pärnule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Täna kell 1.34 algas kalendri järgi astronoomiline suvi. Sellega seoses annab alates 2000. aastast kevadpealinna tiitlit kandev Türi pealinnade saua suvepealinnale Pärnule.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ütles, et hoolimata kauaaegsest traditsioonist on kevadpealinna tiitliga kaasnevad tegemised olnud linlastele igal aastal erilised ja tähendusrikkad. «Kevadpealinna tegemiste taga on olnud suured ettevalmistused töörühmades ning vabatahtlike panustajate töö, mis on väga tänuväärne,» märkis ta. Kevadpealinn Türi paneb 17. hooajale punkti kolmapäeval, 22. juunil kell 20 lauluväljakul, mille kestel pakuvad meeleolu esinejad, peetakse jaanilõket, tantsuks mängivad IRENA & Ivar Hansen.

Kuigi pealinna nimetusest tuleb Türil sedapuhku loobuda, jätkub tegevusi nii suvel, sügisel kui ka talvel. Siemanni meelest on kõige olulisem peagi algav  Türi linna 90 aasta juubeli tähistamine. «Suvel on tulemas veel mitu üle-eestilist laagrit ja festivali,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles