Kergliiklustee paneb maarahva liikuma

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Albu vallas Kaalepi ja Seidla vahel on jupike kergliiklusteed toiminud juba aastaid edukalt. Sügiseks ehitatakse sileda asfaltkattega tee Ahulani, mis võimaldab ükskõik kummast otsast ette võtta 3,7kilomeetrise ohutu teekonna.

Albu vallavanem Kalju Kertsmik rõõmustas, et Kaalepi–Seidla–Ahula kergliiklustee jätkukavand sai tänavu riigilt kopsaka rahatoe. Kavand valiti kaheksa projekti hulka, mille struktuurifondidest taotletud rahasoovid rahuldati. Albu vald sai ehituseks 322 000 eurot. «15 protsenti nõuetekohast omaosalust tuleb muidugi vallal endal leida,» lisas ta.

Kertsmik ütles, et tegelikult tegigi Kaalepist alguse saava kergliiklustee ehitusega algust vald ise. «2013. aastal ehitasime üksnes valla raha eest valmis 800 meetrit. Eelmisel aastal saime natuke riigilt raha, et lisada veel 300meetrine teejupp. Nii jõudiski 1,1 kilomeetrit teed Seidlani,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles