Koleilus retk mustale mäele

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kuskile sooja tahaks!» õhkas järvalane Merlyn Sirelbu ühel juuliõhtul järjekordset vihmavalingut tunnistades. «Rannas vedeleda küll ei viitsi,» ütles seepeale abikaasa Ivo. Nädal Montenegros ületas mõlema ootused.

Aasta varem olid Sirelbud mõlgutanud mõtteid võimalusest minna autoga Montenegrosse, nüüd jäi silma pakkumine reisibüroolt. Selle kaudu ostsid nad lennupiletid Dubrovnikusse, päralesõidu Tivati ja majutuse, mille registreerimisnõudesse tuleks Sirelbude soovitust mööda suhtuda tõsiselt. «Riigist lahkudes tahavad nad seda templit näha,» põhjendas Ivo.

Valdavalt tutvusid Sirelbud linnade ja huviväärsustega omal käel. Kuigi teeolud tundusid head, otsustasid nad rendiauto asemel kasutada linnade vahel liiklemiseks busse ja taksosid. «Ummikud olid kohati nii suured, et 20 kilomeetri läbimiseks kulus kaks tundi,» põhjendas Ivo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles