Tehnika viimane sõna jõudis kutsekooli kingitusena

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskuse juhtõpetaja Ivar Kohjus (vasakul) rõõmustab kingitusena saadud tipptasemel plaadilõikamispingi üle, millel  plaatijate võistluste ajal töötas kolmandal kursusel kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitust õppiv Reivo Järve.
Järvamaa kutsehariduskeskuse juhtõpetaja Ivar Kohjus (vasakul) rõõmustab kingitusena saadud tipptasemel plaadilõikamispingi üle, millel plaatijate võistluste ajal töötas kolmandal kursusel kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitust õppiv Reivo Järve. Foto: Silvi Lukjanov

Järvamaa kutsehariduskeskus küsis Husqvarna Eesti OÜlt võistluste tarvis laenuks plaadilõikamispingi ja suur oli juhtõpetaja Ivar Kohjuse üllatus, kui ettevõte kinkiski pingi koolile.

Kui Husqvarna Eesti OÜ metsandusosakonna juhid  Järvamaa kutsehariduskeskusele tänapäevast turvalist varustust tõid, soovitasid nad juhtõpetaja Ivar Kohjusel pöörduda ka nende ehitustehnika osakonna poole. «Neile jäi silma, et meie plaadilõike- ja kivilõikepingid on samuti ajast ja arust, seega kehvavõitu. Plaatimisvõistluse ajaks küsisingi sealt tänapäevasemat tehnikat,» selgitas ta.

Kohjus sai ehitustehnika müügijuhi Kaarel Kongaga kaubale, et nad saavad võistluste ajaks tuttuue plaadilõikamispingi. «See pink, mis kooli lubati, on tehnika viimane sõna, maksab vähemalt 1500 eurot, mida koolil osta ei tule kõne allagi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles