Kaevetööd paljastasid vana silla ja tee

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal ei osanud ekskavaatorijuht Aivar Suve aimatagi, et meetri sügavuselt maapinnast võiks välja tulla puidust sild.
Eelmisel nädalal ei osanud ekskavaatorijuht Aivar Suve aimatagi, et meetri sügavuselt maapinnast võiks välja tulla puidust sild. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Albulane Valeri Homin rajab oma maadele tiiki. Kaevetööde käigus tuli välja midagi, mis esialgsel hinnangul võib olla vana karjatee.

Ekskavaatorijuht Aivar Suve oli teise tööpäeva lõpuks jõudnud kaevetöödega maanteepoolsesse serva, kui kopp hakkas vastu mingit kõvemat kohta käima. Mitte ühest ega kahest, vaid mitmest kohast. «Algul ei pööranud ma sellele suuremat tähelepanu, sest kive leidub siin ikka, hiljem arvasin, et ehk mingi vana vundament, aga siis jäid kopa sisse palgid,» kirjeldab ta. Töö tellija Valeri Hominiga asja lähemalt uurides selgus, et leid meenutas puidust silda, nagu neid omal ajal soodesse ehitati. Ühtki naela polnud ses kasutatud ning maas olnud vaiade otsadki olid põletatud. Allpool oli oksaräbu ning pealmised palgid olid kõdunenud.

«Sild oli veidi enam kui meetri sügavusel maa all,» täpsustas Homin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles