Vana kooli autodele rallivaimu sissepuhuja

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui võtta soomlasest omanikult BMW, millega too on rallikatselt välja sõites paar tiiru üle katuse teinud ja piltlikult öeldes kännu otsas maandunud, tuua see Järvamaale Peep Kristali garaaži, võib olla kindel, et auto mõõdab varsti ralliradu veelgi särtsakamalt.

Seda tõsiasja võivad tunnistada nii BMW (praegu ehitusjärgus ralliprojekt), Porsche (eelmine ralliprojekt, 1968. aasta Porsche 911), Chevrolet Monza, kahe Opeli kui ka mõne vene päritolu Volga või Moskvitši omanikud.

Peep Kristal võtab oma töökojas ralliauto pulkadeks, vuntsib üles kere, ajab üle maailma kokku varuosi, käib üle tehnilised sõlmed. Mis kõige tähtsam: et vana kooli autodega saaks osaleda ajaloolisel ehk Historic Rallyl, tuleb kogu ehituse ajal tähtsates paberites näpuga järge ajada ning kui paberid vastust ei anna, ka autoliidu spetsialistidega suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles