Suurel ühisjahil lasti hooaja esimene hunt

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekordse Järvamaa jahindusklubi ühisjahil Koigi jahtkonna maadel langesid saagiks nooruke hunt ja põdrapull. Osales 55 jahimeest.
Seekordse Järvamaa jahindusklubi ühisjahil Koigi jahtkonna maadel langesid saagiks nooruke hunt ja põdrapull. Osales 55 jahimeest. Foto: Lauri Ellram

Laupäeval Koigi jahtkonna maadel peetud Järvamaa jahindusklubi iga-aastasel ühisjahil jäi jahimeeste piiramisrõngasse hunt, kellest sai Ardi Luugi tabamusega esimene sel jahihooajal maakonnas kütitud võsavillem.

Ühisjahti korraldanud Koigi jahtkonna esimees Asko Osula ütles, et seekord oli tõepoolest õnne. Juba esimeses ajus jäi üksi ringi uidanud hunt ajajatele ette ja lõpetas kütiliini nina all. «Hundid pole meie jahtkonna maadel juba aastakümneid tavapärane jahisaak olnud. Neid küll uitab siinkandis, kuid nad ei pesitse siin. Ei mäletagi, millal Koigi maadel viimati hunti lasti,» lausus ta.

Osula täpsustas, et püssitoru ette jäi silma järgi hinnates noorepoolne emahunt, kes oli kärntõvest puhas. Nüüd on esialgse limiidi järgi jäänud Järvamaal küttida veel kuus võsavillemit: Järva esimeses piirkonnas neli ja teises piirkonnas kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles