Paide linnameeskond alustab medalijahti

Kuido Saarpuu
Copy
Paide linnameeskonna hooajaeelne perepäev
Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Paide linnameeskonna hooajaeelne perepäev Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Mullu saabi napilt neljas koht
  • Medalimõtteid välja ei öelda, kuigi soov on
  • Oodatakse veelgi rohkem poolehoidjaid staadioni äärde

Meistriliiga 12. hooaja ajaloo kõrgeimal, napilt neljandal kohal lõpetanud Paide linnameeskonna esindaja uue hooaja eel medalikohast ei räägi, kuid kindel on üks: meeskond sihib kõrgemat neljandast kõrgemat kohta.

Jalgpallisõbrale on ammuoodatud aeg käes: Premium liiga alustas eile õhtul ja põnevust jagub hilissügiseni.

Paide linnameeskonna esimene vastane on täna kell 16 Tallinnas JK Tallinna Kalev. Esimest kodumängu tasub ootada 14. märtsil kell 13 Paide kunstmurustaadionil. Vastane on siis eelmise hooaja viienda kohaga lõpetanud JK Narva Trans.

Paide linnameeskonna esimene vastane on täna kell 16 Tallinnas JK Tallinna Kalev.

Milline on Paide linnameeskond aastal 2020? Kes kuuluvad meeskonda? Mida räägivad eestvedajad? Kuidas läksid hooajaeelsed mängud? Milliste summadega tuleb hooajal hakkama saada? Sellest ja ka paljust muust juba alljärgnevas loos.

Andre Frolov

Paide linnameeskonna kapten

Meeskond on põhituumiku säilitanud, kuid on ka uusi liitujaid. Leian, et oleme täiendustega veelgi tugevamad kui eelmisel aastal. Kaitseliin jäi suuresti samaks ja on vahepeal kõva tööd teinud. Keskväljale ja ründesse oleme lisajõudu saanud.

Andre Frolov
Andre Frolov Foto: Kuido Saarpuu

Eelmise hooajaga jäin üldplaanis rahule, kuid sel hooajal tahame teha kindlasti sammu edasi. See ei ole lihtne, sest mäng käib medalite peale. Oleme teinud tõsist tööd: kaks trenni päevas ja nii teisipäevast reedeni iga nädal. See annab põhjust kõrgeid eesmärke seada.

Taliturniiri mängud läksid päris hästi, kuid nendest suurt järeldust algava hooaja kohta teha ei saa. Flora on säilitanud oma tuumiku ja on oma tuntud headuses. Levadia ja Kalju on kokku pannud peaaegu täiesti uue meeskonna. Need kolm vahest meie põhikonkurendid ongi.

Ka allpool asuvad satsid on saanud juurde häid täiendusi ja saavad seega paremat mängu pakkuda.

Tahame kohe hästi alustada. Möödunud aastal see õnnestus ja tänavu soovime sama teha. Positiivne emotsioon on oluline nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele.

Loodan, et inimesed leiavad kohe esimesest kodumängust tee staadionile meeskonnale kaasa elama. See on meile väga tähtis. Teile me Paides ju jalgpalli mängimegi.

Vjatšeslav Zahovaiko

Paide linnameeskonna peatreener

Hooaega ennustada on päris keeruline, kuid kinnitame, et oleme talv läbi eesmärgipäraselt tööd teinud ja ootused on kõrged. Tahaksime vähemalt mullust hooaega korrata. Soov on muidugi neljandast kohast kõrgemale jõuda. 2019. aasta hooaja tulemus näitas, et oleme õigel teel.

Vjatšeslav Zahovaiko
Vjatšeslav Zahovaiko Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Kokku on saanud hästi tasakaalus kooslus, on nii vanemaid kui ka nooremaid mängijaid. Tulijate kõrval on olnud ka äraminejaid, kuid eks see ole mõneti paratamatu. Kui meeskonnas on hea konkurents, siis mängijad arenevad ja edasised sammud ülespoole on loogilised.

Hooaega ette valmistav periood kulges suhteliselt valutult. On olnud kergemat laadi vigastusi, kuid tõsisemaid olukordi, kui välja arvata kapteni ninaluumurd, ei ole õnneks olnud.

Pakun, et tänavune Premium liiga tuleb tasavägisem kui eelmine. Meeskonnad teevad eesmärgipärast tööd. Ees ootab esimene ring kunstmurustaadionidel. Kõik on võidu järele näljased, kõik tahavad, väga tahavad. Ennustan, et esimene ring tuleb võitluslik ja jalgpallimängu ilu ei pruugi seal suurt olla. Mida võrdsemad meeskonnad, seda ühtlasemaks muutub liiga üldtase.

Paide linnameeskond austab kõiki vastaseid. Me ei alahinda neid, kuid sellist meeskonda, kellega me mängida ei suudaks, praegu Eestis ei ole. Ka taliturniiri tulemus andis enesekindlust juurde. Samas, need seal olid ikkagi vaid punktideta kontrollmängud.

Jaanus Pruuli

Paide linnameeskonna tegevjuht

Klubi on viimaste aastate jooksul arenenud isegi kiiremini kui 2015. aastal president Veiko Veskimäega aruteludes arvasime.

Jaanus Pruuli.
Jaanus Pruuli. Foto: Paide linnameeskond

Kui vaatame noortetööd, siis on see katmas ära pea terve Järvamaa. Peale on tulemas grupid, kes mängivad korralikul tasemel Eesti meistrivõistlusi. Meie viis noormängijat on jõudnud välja esindusvõistkonda – Paide linnameeskonda. Noormehed käivad iga päev Tallinnas koolis ja trennis. On jõudmas noortekoondistesse.

Kui sellele lisada Paide linnameeskonna läinud aastal nii vägevalt võetud neljas koht ja asjaolu, et paljudest konkurentidest olime mitukümmend punkti eespool, siis pean ütlema, et klubi seis on päris meeldiv.

Me pole meelga ühegi hooaja eel seadnud kohalist eesmärki. Kui nüüd mõelda loogiliselt, et eelmisel aastal olime neljandad, siis tänavu ei soove me kindlasti enam neljandaks jääda.

Võistkonna komplekteerimine algas juba möödunud suvel, kui pidasime plaani, millistele positsioonidele meil oleks kõige rohkem jõudu juurde vaja.

Ma arvan, et meil on koos aegade kõige tugevam koosseis ja usun, et tuleb põnev hooaeg. Peame püüdma säilitada stabiilsust. Eks nüüd oleme ka meie üks neist suurtest, kelle vastu väikesed klubid tahavad end tõestada.

Arto Saar

Paide linnameeskonna kogukonnajuht

Kui eelmine aasta oli minu töös suuresti katsetamiste aasta, siis nüüd on kindlus juba suurem. Need asjad, mis õnnestus käima tõmmata, tulevad ka tänavu. Nii tasub ka 2020. aastal arvestada fännibussidega, samuti käime koolides külas, oleme kogukonnale abiks, näiteks talgupäevadel noortegruppidega, püüame kodumängupäevadest teha pidupäevad, kus tähtis ei ole üksnes jalgpallimäng, vaid oma osa on ka batuutidel, muusikal ja headel söökidel.

Arto Saar Arto Saar
Arto Saar Arto Saar Foto: Erakogu

Kogukonnajuhi töö kõige mõõdetavam tulemus on kodumängude pealtvaatajate arv. Eelmisel aastal oli kodumängudel keskmiselt 350 inimest. Üksik­rekordiks sai 710 inimest mängul.

Selleks aastaks loodan, et Paide linnameeskonna kodumängudel käib keskmiselt 400 inimest. Ka Premium liigas loodame publikunumbrit kasvada vähemalt 25 protsenti. Paidele tähendaks see tõusmist 430 peale. See ei ole võimatu. Kui kasvõi meie oma klubi noored käiksid koos vanematega massiliselt mängudel, siis võiks igal mängul olla ka 1000 inimest.

Mõneti on meile takistus varakevad, mil mängime Paide kunstmurustaadionil. Seal pole suurt tribüüni. Anname endast parima, et infrastruktuuri mõju oleks minimaalne ja et kogu see muu melu tooks inimesed siiski välja omadele kaasa elama, sadagu siis vihma või lund. Mõelgem kodumängust kui kohtumispaigast, kus vanu tuttavaid kohata ja ühiselt mängule kaasa elada.

Kinnitan, et kodumängudel on ka üllatusi oodata. Vihjeks, et alustasime tänavu ju koostööd Paide muusika- ja teatrimajaga.

NUMBER

74

punkti kogus Paide linnameeskond eelmisel hooajal 36 mängust. See on klubi ajaloo parim tulemus.

23

võitu sai Paide linnameeskond eelmisel hooajal.

5

korda mängis Paide linnameeskond eelmisel hooajal viiki.

8

kaotust tuli Paide linnameeskonnal vastu võtta eelmisel hooajal.

KOOSSEIS

Paide linnameeskond 2020

Väravavahid: Rene Merilo, Marten Ritson, Mattias Sapp, Mait Toom.

Kaitsjad: Siim Aer, Mikel Gurrutxaga, Rasmus Kallas, Martin Kase, Kristjan Kurim, Karl Mööl, Kristjan Pelt, Muhammed Sanneh.

Poolkaitsjad: Bruno Caprioli, Hadji Drame, Joel Kokla, Siim Luts, Magnar Vainumäe, Andre Frolov, Kevin Metso, Sergei Mošnikov, Sander Sinilaid, Kevor Palumets, Joseph Saliste, Edgar Tur.

Ründajad: Kevin Kauber, Edrisa Lubega, Jaagup Luts, Kristofer Piht, Ander Ott Valge.

Äraminejad:

Henri Välja (klubi parim noormängija 2019, poolkaitsja, FC Flora)

Tarmo Neemelo (lõpetas mängijakarjääri)

Tanel Neubauer (kaitsja, FC Kuressaare)

Sören Kaldma (poolkaitsja, Tallinna Kalev)

Patrick Sylva (ääreründaja, hetkel klubita)

Kaarel Rumberg (väravavaht, Tabasalu JK)

Yann Michael Yao (resultatiivseim mängija 2019, ääreründaja, Trnava Spartak, Slovakkia)

ANDMED

Meeskonna ja klubi 2020. aasta eelarve: 520 000/ 950 000 eurot

Hooajaeelsed kohtumised:

Paide linnameeskond-Tampere Ilves 0:2

Paide linnameeskond-Ekenäs IF 4:2

Taliturniir:

Paide linnameeskond- Nõmme Kalju JK 2:1

Paide linnameeskond- FCI Levadia 1:0

Paide linnameeskond- Tartu JK Tammeka 2:1

Paide linnameeskond- FC Flora 1:1

Allikas: Paide linnameeskond

Premium liiga 2020

Meeskonnad: Tallinna FCI Levadia, Paide linnameeskond, Tallinna FC Flora, Nõmme Kalju FC, Tartu JK Tammeka, JK Tallinna Kalev, JK Narva Trans, FC Kuressaare, Viljandi JK Tulevik ja Tallinna JK Legion (uus tulija).

Allikas: Eesti Jalgpalli Liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles