Üle saja-aastane peotava võib katkeda

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Üle aasta vaheldumisi Türil ja Paides korraldatav maakonna laulu- ja tantsupidu pidanuks tänavu jälle Paidesse jõudma. Praegu on veel ebaselge, kas maakonna taidlejad peoks üldse kokku saavad.
Üle aasta vaheldumisi Türil ja Paides korraldatav maakonna laulu- ja tantsupidu pidanuks tänavu jälle Paidesse jõudma. Praegu on veel ebaselge, kas maakonna taidlejad peoks üldse kokku saavad. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Teisipäeval istus koos Järvamaa laulu- ja tantsupeo korraldusmeeskond ja arutas, kas 6. juuni peo ettevalmistustega edasi minna või eriolukorrast tulenevalt, mille tõttu pole lauljad ega tantsijad saanud repertuaari harjutada, neile pidurit tõmmata. Kuigi kindlat otsust veel pole, võib juhtuda, et alates 1907. aastast järjest kestnud peotavale tuleb paus sisse.

Läinud laupäeval pidanuks kooride žanripäeval Järvako kokku saama maakonna segakoorid, et peo repertuaaris olevaid lugusid harjutada. Kokkusaamine arusaadavatel põhjustel aset ei leidnud ning lauljatel, kel oli mahti või tahtmist, ümisesid lugusid kodus omaette.

Nii on see olnud juba mitu nädalat – lauljad, pillimängijad ega tantsijad pole ühisproovideks kokku tulnud. Nädalad ja kuud aga lähevad ning juuni läheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles