Üleskutse kodanikupalga viivitamatuks rakendamiseks

Järva Teataja
Copy
Foto: Arvo Meeks

Austatud Eesti Vabariigi President, Eesti Vabariigi Riigikogu, Eesti Vabariigi Valitsus, Euroopa Parlamendi Eestist valitud saadikud.

Koroonapandeemia on kogu maailmas selgelt näidanud vajadust püsivate meetmete järele, mis aitaksid ära hoida mitte ainult inimeste vaesumist, vaid ka niisuguste ootamatute kriiside halvimad majanduslikud tagajärjed, mis võivad olla piisavalt rasked, et kujuneda ülemaailmseks julgeolekuprobleemiks. Üheks ennetavaks meetmeks on tingimusteta põhisissetulek, mida Eestis rahvapäraselt kodanikupalgaks kutsutakse.

Aeg on loobuda kõverate teede ja bürokraatlike lahenduste otsingust juriidiliste kehade kunstlikuks elushoidmiseks. Selle asemel tuleb asuda viivitamata inimest kaitsma, mis on moraalselt ainuvõimalik valik. Kutsume valitsust otsima võimalusi, kuidas Eesti saaks tingimusteta põhisissetulekut hädaolukorras iseseisvalt ja operatiivselt rakendada. Sügisel tagasi lükatud uuringualgatuse materjalidest võib abi olla, kuid nüüd pole rahulikuks analüüsiks ega mingiteks piirkondlikeks katsetusteks enam aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles