Linnud leiavad eest moodsad suvekorterid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Tahur kinnitab PAIde lasteaia Pilvepai rühma laste silme all pesakasti puu otsa selgitades, et avaus oleks lõunasse, kõrgus maapinnast kuni kuus meetrit ning kassid lindudele külla ei pääseks.
Heiki Tahur kinnitab PAIde lasteaia Pilvepai rühma laste silme all pesakasti puu otsa selgitades, et avaus oleks lõunasse, kõrgus maapinnast kuni kuus meetrit ning kassid lindudele külla ei pääseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile said Paide ja Türi lasteaiad lõunamaalt naasvatele lindudele pesakastid, mis on valminud kolme ettevõtte koostöös heateo eesmärgil.

Paide Espaki üldehitusmaterjalide müügimees Heiki Tahur ütles, et tal on valmis 18 pesakasti. Espakist pärinevad pesakastide vineerist seinad ja kinnituskruvid. Vihmakindlad katused on teinud kohalik firma Plekksepp.eu ning majakeste välisviimistluse eest seisnud hea Sadolin. «Majade kokkupanek võttis aega umbes pool päeva,» märkis Tahur.

Põhjus, miks Tahur pesakaste meisterdas, oli soovis pakkuda lastele linnuvaatluselamusi. «Siis saavad linnalapsed oma silmaga linde näha ja nende igapäevategemisi lasteaias jälgida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles