Viieaastane kokk küpsetab roosipirukaid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Kivimägi keerab pärmi-lehttainast, juustust ja singist kokku maitsvad pirukad, mis näevad küpsemise järel välja nagu roosiõied.
Kerli Kivimägi keerab pärmi-lehttainast, juustust ja singist kokku maitsvad pirukad, mis näevad küpsemise järel välja nagu roosiõied. Foto: Dmitri Kotjuh

Viieaastane Väätsa tüdruk Kerli Kivimägi käsitseb nuga nagu vilunud kokk ega ole endale kunagi veel sõrme lõiganud. Sealjuures on mängud toiduga olnud tema hobi juba paar aastat.

Külalisi kostitab Kerli singi-juusturoosidega, mida ta on õppinud tegema Väätsa lasteaias rühmaõpetaja Maria Abeni näpunäidete järgi. Et need õnnestusid ja soolased suupisted meeldivad piigale pisut rohkem kui magus kraam, tahtis ta neid kindlasti ka kodus katsetada.

Kerli ema Kaire Koha ütleb, et tema polnud midagi sellist kunagi küpsetanud ja kuulas huviga, kui tütar lasteaiast tulles talle asjalikult selgitas, kuidas pärmi-lehttainast, juustust ja singist tulevad roosiõit meenutavad pirukad. «Tuleb tunnistada, et need on tõesti maitsvad, valmivad lihtsalt ja lausa silmadega söödavad,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles