Eesti kudumite saladused jõuavad ka piiri taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Esmaspäeval esitles Saara kirjastus Türil äsjavalminud raamatu «Eesti kudumid. Traditsioonid ja tehnika» esimest osa, mis on  ingliskeelne mahukas, 300leheküljeline köide.

Autorite Anu Pingi, Siiri Reimanni ja Kristi Jõeste selgitusel sai raamatu koostamine kindlust asjaolust, et kudumisharrastajaid, just traditsiooniliste eesti kudumismustrite ja -esemete tegijaid, on maailma eri nurkades järjest rohkem. Ühtmoodi vaimustunud ollakse Muhu mustritest ja Haapsalu sallidest nii New Yorgis kui ka Jaapanis.

Et trükise sihtrühm on üle ilma laiali, oligi raamatu esitlus tagasihoidlikus ringis: kohal vaid autorid, tõlkija, toimetaja, kujundajad. Et aga maailma teises nurgas elavad fännid millestki ilma ei jääks, valmib esitlusest väike videokokkuvõte, millega on võimalik tutvuda kirjastuse kodulehel ja Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles