Põhikoolil ja uuel võimlal peab olema üks aadress

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi põhikooli õpilased on aastaid pidanud sportima kitsastes oludes, kuid nende spordilusti pole see vähendanud. Nii kasutavad nad võimlat agaralt ka pikkade vahetundide ajal.
Türi põhikooli õpilased on aastaid pidanud sportima kitsastes oludes, kuid nende spordilusti pole see vähendanud. Nii kasutavad nad võimlat agaralt ka pikkade vahetundide ajal. Foto: Dmitri Kotjuh

Peaaegu üksmeelselt olid Türi vallavolinikud nõus sellega, et uus spordihoone tuleb rajada kesklinna põhikooli juurde, sest praeguste kavade järgi  põhikooli aadress ei muutu.

Neljapäeval arutas Türi vallavolikogu valla arengukava aastateks 2016–2019 muutmist seoses põhikooli ja võimla asukohaga. Vallavolikogu esimees Andrus Eensoo ütles, et küsimus tekitas arutelusid ja otsuse tegemist kergel käel ei võetud. «Volikogu kuulas faktiliselt põhjendatud argumente, miks peaks põhikool asuma Tolli tänavas gümnaasiumiga ühes majas, kuid hääletusel otsustas 18st istungil viibinud volinikust 17, et spordihoone tuleb rajada kesklinna, kuhu tulevikus on kavas ehitada uus hoone ka põhikoolile, või siis uuendada täna kooli kasutuses olevat hoonet,» selgitas ta.

Vallavolikogus opositsiooni kuuluv Sotsiaaldemokraatliku erakonna esindaja Vello Ohu sõnas, et praegu on otsus õige, sest põhikool ja spordihoone peavad olema ühe ja sama postiaadressiga. «Seni, kuni gümnaasiumi tulevik Türil on endiselt lahtine, on kindel, et põhikooli ja uut võimlat ei saa lahutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles