Kurkidega koos hakkas kasvama midagi veel

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere sotsiaalmajas elaval Helgi Mõttusel hakkas tänavu kurgiseemnetega koos kasvama veel üks taim, mida on paljud uudistamas ja vilja pildistamas käinud. Täpselt ei oska keegi öelda, mis see on.
Imavere sotsiaalmajas elaval Helgi Mõttusel hakkas tänavu kurgiseemnetega koos kasvama veel üks taim, mida on paljud uudistamas ja vilja pildistamas käinud. Täpselt ei oska keegi öelda, mis see on. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tervise tõttu Imavere sotsiaalmajas elav Helgi Mõttus kasvatab tänavugi kurke, aga esimest korda on tärganud taimekastis poest ostetud seemnetest veel üks taim, mis vohab jõudsalt ja mille vilja peavad uudistajad nii kabatšokiks, arbuusiks kui ka haruldaseks Mehhiko pisikurgiks.

Imavere sotsiaalmaja pesuköögi aknalauale kasvama seatud taime juures selgitab Helgi Mõttus, et aastaid kokana töötades on ta seemnetest taimi kasvatanud, aga selline asi, et ta ei tea, mis potis kasvab, juhtub nüüd esimest korda. «Meie oma Imavere poest ostetud kurgisort «Aadam» ja istutus-pikeerimismuld ning näed, mis siin nüüd kasvada vohab,» viib ta tähelepanu aknalauale.

Taimel on mitu õit ja üks viligi näha. «Paljud on siin seda imet uudistamas ja vilja pildistamas käinud. Pakutud on, et tegemist on kabatšokiga, kuid mina pole sellist vilja kabatšokil näinud,» ütleb Mõttus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles