Maksu- ja tolliameti peadirektor: mõtteviisi tuleb täielikult muuta

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov/ Järva Teataja

Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helme tahab teha ettevõtjatega aina paremat koostööd, selleks on esimese sammuna ülim aeg muutuda maksude kogujast neile antava raha tänuga vastuvõtjaks.

Kohtumisel Lõuna-Järvamaa koostöökogu ettevõtjatega toonitas maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helme (pildil), et on jõudnud üle 1500 töötajaga asutuse juhtimisel sinnani, et ülim aeg on põhjalikke muutusi ette võtta. «See hakkab pihta mõtteviisi muutusest, et me ei kogu makse, vaid võtame vastu selle, mida te annate,» lausus ta. (Naer saalis aina valjenes ja lõppes plaksutamistega – toim). «Tegelikult see on nii, et teie otsustate ju maksta ja enamik makse laekub meile ikka vabatahtlikult,» lisas ta.

Iga kuu esitavad deklaratsiooni 100 000 ettevõtet, neist 5000 maksab 90 protsenti maksudest. 95 000 toob kümme protsenti maksudest, kuid nende 95 000 juures töötab enamik Eesti inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles